Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Objavljeno

Trileće

 Scroll down for the english version Sastojci Kora:  7 jaja (sobne temperature) 100g šećera  200g brašna 1 prašak za pecivo  1 vanilin šećer Preliv 800ml mlijeka (2,8% ml.masti) 300-500ml slatkog vrhnja Postupak  1. Razdvojite bjelanjke od žumanjaka.  2. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg i postepeno dodavati šećer i  vanilin šećer. Kad se lijepo sjedini dodavati jedno po jedno žumance,  3. Postepeno dodavati brašno u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo. Sa brašnom je smjesu najbolje izmiješati kašikom, a ne mutiti mikserom. Kada mutite mikserom smjesa se slegne.  4. Kada se lijepo sjedini brašno sa ostatkom smjese, obložiti pleh/tepsiju papirom za pečenje i izliti smjesu.  5. Peći na 200 ° - 20tak minuta. Kada je kora gotova ostaviti je samo kratko na hlađenje 2-3min. 6. Mlijeko i vrhnje pomiješati. Izvaditi koru iz pleha te sipati pola smjese u pleh i na to staviti koru. Koru probosti par puta čačkalicom na vrhu i preliti koru ostatkom smjese (mlijeko+vrhnje). Kada kora upije sm

Najnoviji postovi

Brownies

Albertove kifle

Sutlija

Ćufte

Triple chocolate mousse cake

Domaći somuni

Domaći prstići / slanci

Lješnjak gnijezda

Chicken nuggets

Brownie cheesecake