Trileće
Scroll down for the english version Sastojci Kora: 7 jaja (sobne temperature) 100g šećera 200g brašna 1 prašak za pecivo 1 vanilin šećer Preliv 800ml mlijeka (2,8% ml.masti) 300-500ml slatkog vrhnja Postupak 1. Razdvojite bjelanjke od žumanjaka. 2. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg i postepeno dodavati šećer i vanilin šećer. Kad se lijepo sjedini dodavati jedno po jedno žumance, 3. Postepeno dodavati brašno u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo. Sa brašnom je smjesu najbolje izmiješati kašikom, a ne mutiti mikserom. Kada mutite mikserom smjesa se slegne. 4. Kada se lijepo sjedini brašno sa ostatkom smjese, obložiti pleh/tepsiju papirom za pečenje i izliti smjesu. 5. Peći na 200 ° - 20tak minuta. Kada je kora gotova ostaviti je samo kratko na hlađenje 2-3min. 6. Mlijeko i vrhnje pomiješati. Izvaditi koru iz pleha te sipati pola smjese u pleh i na to staviti koru. Koru probosti par puta čačkalicom na vrhu i preliti koru ost...