Trileće

 Scroll down for the english version



Sastojci

Kora: 

  • 7 jaja (sobne temperature)
  • 100g šećera
  •  200g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  •  1 vanilin šećer

Preliv

  • 800ml mlijeka (2,8% ml.masti)
  • 300-500ml slatkog vrhnja

Postupak 

1. Razdvojite bjelanjke od žumanjaka. 

2. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg i postepeno dodavati šećer i  vanilin šećer. Kad se lijepo sjedini dodavati jedno po jedno žumance, 

3. Postepeno dodavati brašno u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo. Sa brašnom je smjesu najbolje izmiješati kašikom, a ne mutiti mikserom. Kada mutite mikserom smjesa se slegne. 

4. Kada se lijepo sjedini brašno sa ostatkom smjese, obložiti pleh/tepsiju papirom za pečenje i izliti smjesu. 

5. Peći na 200° - 20tak minuta. Kada je kora gotova ostaviti je samo kratko na hlađenje 2-3min.

6. Mlijeko i vrhnje pomiješati. Izvaditi koru iz pleha te sipati pola smjese u pleh i na to staviti koru. Koru probosti par puta čačkalicom na vrhu i preliti koru ostatkom smjese (mlijeko+vrhnje). Kada kora upije smjesu, premazati karamelom. 

7. Ostaviti par sati u frižideru na hlađenje. Prijatno!





Ingredients

Biscuit: 

  • 7 eggs (room temperature)
  • 100g of sugar
  •  200g of flour
  • 13g of baking powder
  •  10g of vanila sugar

Topping

  • 800ml of milk (2,8% ml.fat)
  • 300-500ml of sweet cream

Process

1. Separate the egg whites and egg yolks.

2. Beat egg whites into solid egg snow and gradually add sugar and vanila sugar. When the mixture is nicely mixed add egg yolks one by one.

3. Add flour gradually (in which you have previously added baking powder). When you are adding flour it is best to mix with a spoon than with the mixer. 

4. When the mixture is nicely combined, pour it into a pan previously lined with a baking paper.   

5. Bake at 200° 20 minutes. When its done leave it just for couple minutes. 

6.For the topping: Mix milk and the cream. Take the biscuit from the pan and pour the halo of mixture (milk and cream) into the pan then put the biscuit back in the pan. Make small holes on the top of the biscuit using tooth pick then pour the rest of the milk on the biscuit. Wait for the bisuit to absorb the milk then pour the caramel on top of it. 

7. Leave it in the fridge for couple hours.

8. Bon apetite!

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi