Brownies

Po receptu od Mihaela @bite It Quick





Sastojci
  • 225g tamne čokolade (min 60% kakaa)
  • 130g margarina/putera
  • 75g Maza lješnjak namaza
  • 3 jaja
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 100g brašna
  • 30g kakaa
  • prstohvat soli
  • 1/2 kašičice instant kafe (opcionalno)

1. U posudu pomiješati suhe sastojke: brašno, kakao i prsthvat soli.

2. Istopiti margarin, eurokrem, čokoladu i kafu (ako je koristite). Ja uvijek topim na pari kako čokolada ne bi zagorila. Ostaviti da se ohladi dok spremate drugu smjesu.  

3. Jaja i šećer umutiti mikserom - mutiti 3-4min dok jaja ne postanu pjenasta. Nakon toga dodati vanila ekstrakta.

4. Umućena jaja izliti u smjesu sa istopljenom čokoladom i polahko miješati špatulom. 

5. Nakon toga postepeno dodavati smjesu sa suhim sastojcima (brašno+kakao) te opet lagano miješati špatulom. 

6. Zagrijati pećnicu na 180°

7. Izliti smjesu u tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za kuhanje. (Originalne mjere tepsije su 20cmx20cm - ja sam koristila najmanji pleh koji sam imala). 

8. Peći 20-25min. Izrezati na kockice i servirati toplo. Brownies super idu u kombinaciji sa sladoledom od vanilije. :)

9. Prijatno!




Ingredients
  • 225g of dark chocholate (min 60% of cocoa)
  • 130g of margarine/butter
  • 75g of Maza hazelnut spread
  • 3 eggs
  • 1 tablespoon of vanila extract
  • 100g of all purpose flour
  • 30g of cocoa
  • pinch of salt
  • 1/2 tablespoon of instant coffee (optional)
1. In a bowl mix the flour, cocoa with the pinch of salt. 

2. Melt the margarine/butter, hazelnut spread, chocolate, coffee (if using). I always melt it on steam so the chocolate does not burn. Leave it to cool and prepare the next mixture.  

3. Beat the eggs and sugar using mixer - mix it for 3-4 minutes until frothy. Add vanila extract afterwards.

4. Pour this mixture in the melted chocolate and slowly mix it using spatula. 

5. Afterwards, add gradually dry ingredients (flour and cocoa) and again mix it slowly using spatula.

6. Preheat oven at  180°

7. Pour the mixture into previously prepared baking pan (line it with baking paper).  (Original measures of baking pan are  20cmx20cm - I used the smallest baking tray I had). 

8. Bake it for  20-25min. Cut into cubs and serve while its warm. Brownies are great in combination with vanilla ice cream. :)

9. Bon apetite!




 

Primjedbe

Popularni postovi