Schwarzwald torta
Schwarzwald torta
Sastojci:
- 4 jaja
- 6 kašika šećera
- 8 kašika ulja
- 2 kašike kakaa
- 100g brašna (7 kašika)
- 1 prašak za pecivo
- višnje
- puding od vanilije
- margarin
- mali mileram
- 500ml slatkog vrhnja
Biskvit:
Kad se ispeče i ohladi, presjeći koru i preliti je malo s kompotom od višanja da bude mekana.
Fil :1 Puding vanilije skuhati, u hladno dodati pola margarina, mali mileram i malo šećera u prahu.
2. U drugu posudu umutiti 500ml slatkog vrhnja. Odvojiti pola smjese šlaga, staviti ga u smjesu s pudingom, a drugu polovicu ostaviti za dekoraciju torte.
3. Staviti koru, pa po njoj fil i poredati višnje.
4. Staviti drugu koru i nju preliti s malo kompota od višanja, te cijelu tortu premazati preostalim šlagom. (Ukoliko koristite više kora, ponoviti prethodni postupak prije ovog)
5. Dekorisati po želji.
6. Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar