Panna cotta
( recept : https://harrycoopersfood.com/)
Sastojci:
- 500ml- 1l vrhnja za šlag (od 500ml dobijete 5-6 panna cotta ovisno o posudi)
- 100g šećera (7 kašika)
- 2 kašičice extrakta od vanilije
- 2 kesice želatine
1. Zagrijati vrhnje i šećer, te kad se vrhnje zagrije skloniti sa vatre te umiješati ekstrakt vanilije.
2. Želatinu pripremiti prema uputi na vrećici.
3. U još vruće vrhnje dodati želatinu i miješati dok se ne rastopi.
4. Posude za Panna Cottu lagano premazati uljem i sipati još vruću smjesu (ukoliko nemate posudice možete korisititi šoljice). Ostaviti u frižideru najmanje 4 sata.
5. Poslužiti uz domaći džem po želji ili napraviti isti:
200-300g borovnica (jagoda/malina) i 2-3 kašike šećera prkuhati 5-7min na umjereno jakoj vatri i ostaviti 15 min da se ohladi. Preliti panna cotte.
Primjedbe
Objavi komentar