Preskoči na glavni sadržaj
Nutella cheesecake
Nutella cheesecake
Sastojci:
- 300g petit keksa
- 125g margarina
- 50-100ml hladnog mlijeka
- 450g mascarpone sira
- 500 ml slatkog vrhnja
- 200g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica kremfixa
- 5-6 kašika nutelle
- 1 čokolada za kuhanje
1. Keks, mlijeko i margarin (rastopljeni) umijesiti rukama i u kalup utapkati rukama za podlogu.
2. Vrhnje umutiti sa kremfixom. U drugoj posudi umutiti mascarpone sir sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i kašikicom arome vanilije. Spojiti ove dvije smjese, te ih onda razdvojiti u dvije posude. U jednoj ostaviti bijelu kremu a u drugoj dodati 5-6 kašika nutelle.
3. Staviti čokoladnu kremu, zatim bijelu kremu na koru. Preliti čokoladom za kuhanje (koju smo istopili sa 100ml vrhnja za kuhanje).
4. Ostaviti u zamrzivač da prenoći.
5. Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar