Nutella cheesecake

Nutella cheesecake


Sastojci: 

  • 300g petit keksa
  • 125g margarina
  • 50-100ml hladnog mlijeka
  • 450g mascarpone sira
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 200g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica kremfixa
  • 5-6 kašika nutelle
  • 1 čokolada za kuhanje

1. Keks, mlijeko i margarin (rastopljeni) umijesiti rukama i u kalup utapkati rukama za podlogu.


2. Vrhnje umutiti sa kremfixom. U drugoj posudi umutiti mascarpone sir sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i kašikicom arome vanilije. Spojiti ove dvije smjese, te ih onda razdvojiti u dvije posude. U jednoj ostaviti bijelu kremu a u drugoj dodati 5-6 kašika nutelle.


3. Staviti čokoladnu kremu, zatim bijelu kremu na koru. Preliti čokoladom za kuhanje (koju smo istopili sa 100ml vrhnja za kuhanje).


4. Ostaviti u zamrzivač da prenoći.


5. Prijatno!



Primjedbe

Popularni postovi