Chicken kebab

Chicken kebab


Sastojci:

  • 500g-900g(po zelji) pilećih fileta
  • bijeli luk 
  • limun
  • jogurt
  • ulje
  • začini: paprika, čili, kurkuma, so, vegeta, biber, peršun

Marinada: 1,5 šolja jogurta, dodati 3 kašike ulja, limunovog soka. Dodati kašiku paprike, soli, kašičicu bijelog luka u prahu, 1/2 kašiku kurkume, 1/2 kašike čilija, vegete, bibera i peršuna. Potopiti piletinu (tanko izrezane) u marinadu i ostaviti sat vremena u frižideru.



1. Glavicu luka oguliti, i odsijeći donji dio kako bi izravnali površinu luka. Zabosti štapić u luk i redati filete jedne na drugu, i na vrh štapića staviti polovicu paradajza.


2. Peći u pećnici na 200° sat vremena. 

3. Sijeći nožem, stavljati u somun i servirati uz salatu, preliti jogurtom ili neki sos po želji (ja sam koristila čili sos)

4. Prijatno!





Primjedbe

Popularni postovi