Chicken kebab
Chicken kebab
Sastojci:
- 500g-900g(po zelji) pilećih fileta
- bijeli luk
- limun
- jogurt
- ulje
- začini: paprika, čili, kurkuma, so, vegeta, biber, peršun
Marinada: 1,5 šolja jogurta, dodati 3 kašike ulja, limunovog soka. Dodati kašiku paprike, soli, kašičicu bijelog luka u prahu, 1/2 kašiku kurkume, 1/2 kašike čilija, vegete, bibera i peršuna. Potopiti piletinu (tanko izrezane) u marinadu i ostaviti sat vremena u frižideru.
1. Glavicu luka oguliti, i odsijeći donji dio kako bi izravnali površinu luka. Zabosti štapić u luk i redati filete jedne na drugu, i na vrh štapića staviti polovicu paradajza.
2. Peći u pećnici na 200° sat vremena.
3. Sijeći nožem, stavljati u somun i servirati uz salatu, preliti jogurtom ili neki sos po želji (ja sam koristila čili sos)
4. Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar